POOOOMOCY, PILNE !
Karoolaa: 1. Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego o krawędzi podstawy 4 i
wysokości 7, jeśli jest to graniastosłup:
a) trójkątny
b) czworokątny
c) sześcikątny
2. Pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego stanowi 23 jego pola
powierzchni całkowitej. Oblicz stosunek pola ściany bocznej do pola podstawy.
13 wrz 20:51
Pytek:
Dlaczego pilne?
13 wrz 20:52
Karoolaa: bo na jutro
13 wrz 20:53
Pytek:
Jak oblicza się Karoolaa pole trójkąta równobocznego i kwadratu?
13 wrz 20:53
Karoolaa: noo tak wiem ale to jest bardziej skomplikowane, jestem kiepska z matmy
13 wrz 20:55
Pytek:
Często odpisujesz od kogoś zadania domowe leniuszku?
13 wrz 20:58
Janek191:
a)
a = 4
h = 7
Pc = 2 Pp + Pb = ...
Pp − pole Δ równobocznego
13 wrz 21:01
Karoolaa: w sumie to nie bo rzadko mam coś zadane, no nic musze sobie poradzić
13 wrz 21:01
Janek191:
Gimnazjum ?
13 wrz 21:08
Karoolaa: 4 klasa tachnikum
13 wrz 21:10
Janek191:
To zadanie z gimnazjum
13 wrz 21:11
Karoolaa: nie no zrobiłabym to ale jestem leniem i mi sie nie chce
13 wrz 21:13
Janek191:
cd. 1 a)
| | a2 √3 | | a2 √3 | |
Pc = 2 Pp + Pb = 2* |
| + 3a*h = |
| + 3a*h = ... |
| | 4 | | 2 | |
13 wrz 21:14
Janek191:
A kto napisze maturę za lenia ?
13 wrz 21:15
Karoolaa: no właśnie muszę się w końcu obudzić

ale szarość życia codziennego mnie bardzo przytłacza
13 wrz 21:16