1 | ||
t= | ||
2 |
1 | ||
cos2x= | ||
2 |
π | π | |||
2x= | +2kπ lub 2x=− | +2kπ, | ||
3 | 3 |
π | ||
2x jest równa | +2kπ? Skąd taka informacja? | |
3 |
1 | π | |||
standardowego, i w nim nie następuje przecięcie się ze stałą t= | dla argumentu | |||
2 | 3 |
π | ||
tylko z bliżej nieokreśloną wartością, bądź | , zatem nie wiem dlaczego zostało to | |
6 |
π | π | |||
2x= | +2kπ \ :2 ⇒ x= | +kπ , k∊C | ||
3 | 6 |
π | ||
lub 2x= − | +2kπ ⇒ x=........... | |
3 |
1 | π | π | 2π | |||||
np: cos(3x)= | ⇒ 3x=± | +2kπ / :3 ⇒ x=± | +k* | |||||
2 | 3 | 9 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |