matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Pomocy:
Oblicz: a. log o podstawie 12 z 13, jeśli log o podstawie 12 z 27 = a b.log o podstawie 10 z 64, jesli log o podstawie 5 z 4 =a c. log o podsawie 4/7 z 400, jeśli log z 4 = a i log o podstawie 7 = b
13 wrz 19:01