(1−3n)3 | ||
lim | = | |
6n3−n2+n |
1−9n+27n2−9n3 | ||
=lim | = | |
6n3−n2+n |
| 9 | |||||||||||||||||||||
=lim | =− | , | ||||||||||||||||||||
| 6 |
9 | ||
powinno być − | , gdzie jest błąd? | |
2 |
(2+n4)(1−n) | ||
lim | = | |
n4+n+1 |
2−2n+n4−n5 | ||
=lim | = | |
n4+n+1 |
| |||||||||||||||||
=lim | = + ∞, | ||||||||||||||||
|
−n5 | ||
b) | =−n | |
n4 |
√n2+4n+3 | ||
jeśli mam taką granice: | , powinienem podzielić licz i mian przez n i otrzymuje | |
n |
| ||||||||
, co mam dalej robić? | ||||||||
1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |