Jak sobie z tym poradzic?? Pomocy
Gosc: ∫arctgxdx od 0do 1
∫x2ex
13 wrz 11:52
Gosc: ∫x2ex od 0 do 1
13 wrz 11:53
J:
obydwie przez części ...
13 wrz 11:53
J:
| | x | |
1) = xarctgx − ∫ |
| dx .... i licz dalej |
| | 1 + x2 | |
13 wrz 11:54
J:
| | 1 | |
2) = x2ex − |
| ∫x*ex .... i drugi raz przez części .... licz dalej |
| | 2 | |
13 wrz 11:55
J:
sorry .... w 2) = x2ex − 2∫x*exdx = ....
13 wrz 11:56
J:
1) zauważ,że gdyby w liczniku całki było 2x , to licznik jest pochodną mianownika
13 wrz 11:59
Gosc: Wielkie dzieki: )
13 wrz 12:14