logartym
cycusia: Oblicz:
a) 2log2 5 + log2 6 − log2 75
b) log3 12 + 2log3 6 − 4log3 2
12 wrz 19:21
PW: a)
2log25 = log252 = log225
log275 = log2(3·25) =log23 + log225
log26 = log2(2·3) = log22 + log23 = 1 + log23
Badana liczba jest więc równa ...
12 wrz 19:29
5-latek: a ) liczy się w pamięci
log22= ile ?
w b) trzeba kalkulator
12*36:16=27
log327= ile ?
12 wrz 19:30
Aga1.: a)Najpierw policz 52*6:75=
12 wrz 19:33
zombi: Dwie własności będą potrzebne
nlogab = logabn
i
logab + logac = logabc
12 wrz 19:33