Pomocy :))
Humaniści_Górą : w(x)=2x
3+a
2x
2+a
1x+a
0
Oblicz a
2 a
1 a
0 gdy w(2)=4
Macie jakieś pomysły na rozwiązanie takiego zadanka?
12 wrz 13:10
===:
Humaniści ... to nawet porządnie przepisać zadania nie potrafią ... sądzą, że to
jak na polskim można "polać wody" a sens będzie ten sam.
A gdzie tu jeszcze do zrozumienia zadania ...
12 wrz 13:15
Kacper: 3 niewiadome i tylko jedna informacja?
Takich wielomianów jest nieskończenie wiele...
12 wrz 13:16
bezendu:
Jak treść takie rozwiązanie.
12 wrz 13:16
J:
4 = 16 + 4a2 + 2a1 + a0
W odpowiedzi napisz: 4a2 + 2a1 + a0 = − 12
12 wrz 13:19
Humaniści_Górą : Przed Wami nic się nie ukryje

Mam podany wykres wielomianu w(x) tylko nie bardzo wiem jak go narysować.
12 wrz 13:20
J:
odczytaj z wykresu miejsca zerowe
12 wrz 13:21
Kacper:
To odczytaj z niego jeszcze dwa punkty i będzie wystarczająco.
12 wrz 13:21
Humaniści_Górą : x=0 x=1
12 wrz 13:23
J:
masz:
W(0) = 0
W(1) = 0
W(2) = 4
układ trzech równań o trzech niewiadomych: a0,a1,a2
12 wrz 13:26
===:
jak dotąd to "patrząc" na Twoje szanse maturalne ... ciemność widzę ...
12 wrz 13:26
Nuti: @===
bądź człowiekiem, nie dobijaj Humanisty! Trafił tutaj, to przemawia na jego (jej) korzyść!
12 wrz 13:29
===:
... Pamiętasz "pomaturalne narzekania" w maju ?
Najwięcej wynikało z faktu, że nie doczytał treści ... nie zrozumiał ... i głupio stracił
punkty
12 wrz 13:31
Humaniści_Górą : @J dzięki
12 wrz 13:32
J:
Cześć
Nuti .... walczyłaś wczoraj jak lew o mój "minus" , rzeczywiście liczyłem tą granicę
w pamięci ... i pomyliłem znak

...dziękuję
12 wrz 13:33
Humaniści_Górą : @Nuti mnie nie rusza głupie gadanie

więc loooz
12 wrz 13:33
Aga1.: Do maja daleko.
Głowa do góry i nie zrażaj się docinkami.
12 wrz 13:38
===:
no cóż Humaniści niby górą ... głupawy to ty rzeczywiście jesteś
12 wrz 13:41
Nuti: @J
domyśliłam się. Zawsze trzeba stanąć po stronie człowieka i starać się zrozumieć jego sytuację.
Ja też jestem humanistką
12 wrz 13:42
J:
@
Nuti ...jak na humanistkę, to gratuluję wiedzy matematycznej
12 wrz 13:44
Nuti: Czysto formalnie to ja mam wykształcenie matematyczne, ale porzuciłam matematykę na kilka lat.
Teraz powoli wracam, ale dużo zapomniałam.
12 wrz 13:46
J:
to wiele wyjaśnia
12 wrz 13:47