dy | ex | ||
*y= | |||
dx | 1+ex |
ex | ||
ydy= | *dx / ∫ | |
1+ex |
ex | ||
∫ydy= ∫ | *dx | |
1+ex |
1 | ex | ||
y2= i tu mam problem bo mam do obliczenia całkę z | *dx, robię to tak: | ||
2 | 1+ex |
ex | dt | |||
∫ | *dx = podstawiam t | t=ex+1 dt = ex dx dx= | | | ||
1+ex | ex |
t−1 | dt | 1 | 1 | 1 | ||||||
∫ | * | = − | ∫ | = − | *ln|1+ex| + C | |||||
t | ex | ex | t | ex |
1 | 1 | ||
y2= ln|1+ex| + C więc jakby pominięte jest | |||
2 | ex |
ex | ||
W zeszycie mam podstawienie do całki ∫ | *dx t=ex ale nie wydaję mi się żeby było | |
1+ex |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |