matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równianie
łap:
Rozwiąż równianie: y''+3y'−4y=2e
−
t
y''+3y'−4y=0 r
2
+3r−4=0 Δ=9+16=25 r
1
=−4 r
2
=1 y=C
1
e
−
4
x
+C
2
e
x
i co potem?
11 wrz 19:47
łap:
mam już
11 wrz 20:19