Oblicz
swieta: log27 + log425 + log8125 =
11 wrz 17:35
Andrzejjj: log
27 + log
425 + log
8125 =
| | log27 | | log225 | | log2125 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| | log22 | | log24 | | log28 | |
| | log27 | | log225 | | log225 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| | 1 | | 2 | | 3 | |
| | 1 | | 1 | |
= log27 + |
| log225 + |
| log2125 = |
| | 2 | | 3 | |
= log
27 + log
225
12 + log
2125
13 =
= log
27 + log
25 + log
25 =
=log
2(7*5*5)=
=log
2175
11 wrz 17:36
Janek191:
log
2 7 + log
4 25 + log
8 125 =
= log
2 7 + log
22 5
2 + log
23 5
3 =
| | 1 | |
= log2 7 + 0,5*2 log2 5 + |
| *3 log2 5 = |
| | 3 | |
= log
2 7 + log
2 5 + log
2 5 = log
2( 7*5*5) = log
2 175
11 wrz 19:26
Eta:
log425=log25 , log8125=log25 to log425+log8125=2log25=log225
W= log27+log25= log2(7*25)=log2175
11 wrz 19:30