jak to rozwiazac przez podstawianie??
123: calka √tg2x81cos2xdx
11 wrz 13:01
J:
| | 1 | |
tgx = t , |
| dx = dt |
| | cos2x | |
11 wrz 13:03
123: a dalej? bo mi cos zle wychodzi a wynik powinien byc 27 tgx7/2
11 wrz 13:21
J:
zapis całki jest nieczytelny
11 wrz 13:25
123: 27 tgx do potegi 7/2 niewiem czemu niechce mi tego napisac tak jak powinno
11 wrz 13:34
J:
zapis całki , nie wyniku
11 wrz 13:35
123: √tg5x*1cos2xdx pierwiastek z tg5x razy 1/cos2x dx
11 wrz 13:41
J:
| | 1 | | 2 | |
= ∫t5/2dt = |
| *t5/2+ 1 + C = |
| t7/2 + C = |
| | | | 7 | |
11 wrz 13:46