matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka oznaczona
111:
Obliczyć pole ograniczone krzywymi y=
√
x
, y=−x
2
−4x, y=4, y=x+4 ∫
0
−1
(x+4−(−x
2
−4x))dx + ∫
0
16
(4−
√
x
)dx
http://www.wolframalpha.com/input/?i=y+%3D+sqrt%28x%29%2C+y%3D-x%5E2-4x%2C+y%3D4%2C+y%3Dx%2B4
dobrze podstawione? z resztą sobie poradzę
10 wrz 23:18
J:
źle .... granice całkowania: [−4,−1] , [ −1. 0 ] , [0,16] ∫[(−x
2
−4x) − (x+4)dx + ∫ [(x+4) − (−x
2
− 4x)]dx + ∫ (4 −
√
x
)dx
11 wrz 08:25
111:
dlaczego ten pierwszy obszar też?
11 wrz 12:13
J:
bo te krzywe go też ograniczają
11 wrz 12:16
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick