PROSZĘ O ROZWIĄZANIE TEGO OKROPIEŃSTWA
ANDZIA2203: (x+2)3(x+1)2(x−3)2(x−5)5<0
7 gru 22:14
Godzio:

x=−2 x=−1 x= 3 x=5
x∊(−2,−1) ∪ (3,5)
7 gru 22:17
yhhhhhhhhh.: (x+2)3x+3*2x−6*2x−10*5<0
3x
2+6x+6x−12x−50<0
x
2−50<0
x
2<50
x<
√50
jesli sie nie rąbnęłam z obliczeniami

ale taki sposob jest rozwiązywania.. chyba ze te
liczby to byly potęgi.
7 gru 22:21
ANDZIA2203: TAK POTĘGI
7 gru 22:22
Godzio: o to sorki już poprawiam

nie wiem czemu nie pomyslalem ze to potęgi
7 gru 22:35
Godzio:

(x+2)
3(x+1)
2(x−3)
2(x−5)
5<0
x∊(−2,5) − {−1,−4}
7 gru 22:37
ANDZIA2203: bardzo dziękuję
7 gru 22:41