Jak rozwiązać?
Th3Kris: Jak rozwiązać górę?
10 wrz 19:48
Janek191:
... = x2*( x −2) + 4*( x − 2) = ( x −2)*(x2 + 4)
10 wrz 19:49
===:
wyłącz co możesz
10 wrz 19:49
Eta:
Jaką "górę" ? może Babią Górę?
10 wrz 19:50
Janek191:
x4 − 16 = (x2 − 4)*( x2 + 4)
10 wrz 19:50
J:
"górę" mozna jedynie przekształcić ( nie rozwiązać )
10 wrz 19:50
Janek191:
Raczej Baranią Górę
10 wrz 19:51
J:
to ja się też "dołożę" ... x2 − 4 = ( x+2 )( x−2)
10 wrz 19:51
Th3Kris: juz dziękuje, nie umiałem tylko góry już sobie poradziłem pozdrawiam
10 wrz 19:56
Janek191:
I ma zadanie "roztrzaskane"
10 wrz 19:57
Janek191:
Góra − licznik
Dół − mianownik
10 wrz 19:57
Th3Kris: Skoro wynikła mała dyskusja może ktoś podpowie jak narysować wykres funkcji 1x+2.
10 wrz 20:04
J:
| | 1 | |
rusujesz: f(x) = |
| i przesuwasz o wektor v = [−1,0] |
| | x | |
10 wrz 20:05
Janek191:
To nie jest funkcja

Powinno być :
10 wrz 20:05
Janek191:
@ J
pomyłka
10 wrz 20:06
Mila:

1) rysujesz wykres funkcji:
| | 1 | |
2) Translacja otrzymanego wykresu o wektor [−2,0] ⇒ y= |
| |
| | x+2 | |
10 wrz 20:08
Janek191:
O, jak ładnie
10 wrz 20:10