matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
LITtech:
dla jakich wartości parametru m równanie log2(x−4) = m ma pierwiastek mniejszy od 6
10 wrz 17:08
Janek191:
x − 4 > 0 ⇒ x > 4 log
2
( x − 4) = m ⇔ 2
m
= x − 4 < 2 ⇔ m < 1
10 wrz 18:18
LITtech:
Dziękuje
10 wrz 21:21