matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
kiler i hwdtele:
W miejsce ? podaj konkretne wartości jeżeli wiadomo że:
∞
∞
f
n
(0)x
n
g
n
(z)
∑
=∑
=
√
2
;f(x)=?,g(z)=?,x=?,z=?
n!
n!
n=1 n=1 Powiedz który wzór jest dokładniejszy(lepszy w użyciu)−wykazuje szybszą zbieżność
10 wrz 10:08