∫1/(cosx^4*sinx)
kaja: ∫1/(cosx4*sinx) cóż z tym począć robie sobie podstawienie za cos ale zacinam się przy całce
1/(t4+t2) :<
10 wrz 01:03
bezendu:
t4+t2=t2(t2+1) rozkład na ułamki proste
10 wrz 01:05
kaja: oboze próbowałam tak robić i juz widze czemu mi nie szło brałam cały czas t
4 zamiast do 2
dzieeki
10 wrz 01:09
kaja: a nie to nie rozwiazuje problemu, mam błąd tam na górze ipowinno byc t6
10 wrz 01:10
J:
nie bardzo widzę , skąd masz: t
6 + t
2 ...
| | 1 | | sinx | |
∫ |
| dx = ∫ |
| dx = ..... podstawienie: cosx = t ... |
| | cos4x*sinx | | cos4x*sin2x | |
10 wrz 08:43