zespolone
Bartek: |z−1| + z(sprzężenie) = 3
9 wrz 23:45
RJS:
No i co z tym mamy zrobić ? Narysować ?
9 wrz 23:47
Bartek: Obliczyć z
Mam problem z obliczeniem modułu z−1 nie wiem w jaki sposób to zrobić.
9 wrz 23:49
RJS:
Nie pomogę bo jeszcze nie tknąłem zespolonych.
9 wrz 23:50
PW: Trzeźwo popatrzeć na zadanie, o ile to możliwe o północy.
z̅ = 3 − |z − 1|.
Prawa strona jest liczbą rzeczywistą, a więc lewa też.
10 wrz 00:01
Bartek: dla potomnych
√x2=2x+1+y2+x−yi=3 => y=0
zał. x<=3
x2 − 2x + 1 = 9 − 6x + x2
x = 2
z=2
10 wrz 00:06