Odlicz
Gosiek : Wykaz, ze sumą kwadratów dwóch kolejnych liczb:
A)naturalnych jest liczba nieparzysta
B)nieparzystych nie jest liczba podzielna przez 4
9 wrz 20:22
dawek: n2+(n+1)2=n2+n2+2n+1=2(n2+n)+1 Co Należało dowieść
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
9 wrz 20:26
Zosiek:
A) n2 + (n+1)2 = 2(n2 + n) + 1
B) (2n − 1)2 + (2n + 1)2 = 4n2 + 2
takie trudne?
9 wrz 20:28
Zosiek:
Ty drawek − nie gryzmol
9 wrz 20:29