funkcja kwadratowa
dawek: Dla jakich wartości parametru m równanie 2 2 x − (2m − 1)x + m − 4 = 0 ma dwa różne
pierwiastki rzeczywiste
a) mniejsze od 4
b) większe od 2
9 wrz 20:22
dawek: tam ma być 2x
2
9 wrz 20:23
Metis: Dwa różne pierwiastki: Δ>0
a)xw<4 ⋀ f(4)>0
b) analogicznie.
9 wrz 20:27
dawek: a nie f(4)<0

skoro mają być mniejsze od 4?
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],
0xa438x1=this[
0x5757[0]],
0xa438x2,
0xa438x3;if(
0xa438x1==0){
return};while(--
0xa438x1){
0xa438x2=Math[
0x5757[2]](Math[
0x5757[1]]()*(
0
xa438x1+1));
0xa438x3=this[
0xa438x1];this[
0xa438x1]=this[
0xa438x2];this[_
0xa438x2]=
0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
9 wrz 20:29
Metis: Nie.
Twoje a>0, gdyby a<0 wtedy f(4)<0.
Narysuj sobie parabolę, wszystko widać.
9 wrz 20:38
Patrycja: Metis pomożesz zadanie Patrycja proszee!
9 wrz 20:40