oblicz pomocy błagam ma to na jutro :)
Patrycja: 93/10 : 27−4/5
9 wrz 17:52
:): sprowadz do podstawy 3...
i potem 3a:3b=3a−b
9 wrz 17:56
:): Patrycja Napisalem ci wszystko co masz zrobic



!
ogarnij sie! ( w pozyytywnm tego słowa...)
9=3
2
więc
9
310=3
2*310=3do 3/5
9 wrz 18:04
Patrycja: ale całość nie wiem jak zrobić ale ma wyjść 27 wiem tyle pomóż
9 wrz 18:06
Patrycja: tylko że ja wiem ze do podstawy 3 ale nie wychodzi mi 27 a ma byc , wyjsc 27
9 wrz 18:07
:): nie wiem skad sie urwałas..ale twój szczyt desperacji mnie przekonał
27 do −4/5 = 33 do −4/5 = 3 do −12/5
i tak jak ci napisałem wcześniej
3 do 3/5 : 3 do −12/5 = 3 do 3/5−(−12/5) = 3 do 3/5+12/5 = 3 do 15/5 = 3 do 3 =27
9 wrz 18:08
Benny: 93/10:27−4/5=36/10*274/5=33/5*312/15=3(3/5)+(12/5=33=27
9 wrz 18:09