matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
sa:
Co tutaj zrobiłem źle?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/4bb0c51344954288
9 wrz 16:50
Godzio:
x
2
Twoje g'(x) = x, g(x) =
2
9 wrz 17:06
sa:
dx
a jak policzyć taką całkę
?
√
x−1
9 wrz 17:15
:):
podstawienie x−1=t i potem masz całke typu ∫t
a
dt...
9 wrz 17:17
sa:
okk dzięki
9 wrz 17:19