czy dobrze?
calgon: Sprawdziłby ktoś, czy dobrze?
| | 1 | |
((3−√5)1/2 + (3+√5)1/2)−2 = ((3−√5(3+√5)1/2)−2 = 9−5−1 = |
| ? |
| | 4 | |
8 wrz 22:56
Joe Black: Raczej nie
8 wrz 22:58
calgon: a jak powinno być?
8 wrz 22:59
Joe Black: U{1}{
√3−√5+
√3+√5)
2=
| | 1 | |
= |
| = |
| | 3−√5+2*√3−√5*√3+√5+3+√5 | |
Możliwe, że się gdzieś pomyliłem
8 wrz 23:02
Joe Black: Tam jest błąd od 3 linijki powinno być
8 wrz 23:05
calgon: czyli √3 − √5*√3 + √5 = 10?
8 wrz 23:51
calgon: ?
9 wrz 00:21
:): nie..
to pierwsze to √9−5=√4=2
9 wrz 00:22
:): bo (3−√5)(3+√5)=9−5 (a−b)(a+b)=a2−b2
9 wrz 00:23
:): rozkminiasz czy ci to rozpisac?
9 wrz 00:30