granica niewłaściwa ciągu
olekturbo: witam z resztą granic sobie radzę, ale:
x → 1
mam problem
8 wrz 21:42
olekturbo: dla 1− będzie −∞
a dla 1+ będzie +∞
i odp: nie ma granicy w punkcie X0 = 1?
8 wrz 21:44
Aga1.:
8 wrz 21:51
olekturbo: x
2−3x+2
Δ=9−8=1
√Δ = 1
| | 1 | |
lim |
| = 0−(−1)= +∞ |
| | (x−1)(x−2) | |
x→1
−
| | 1 | |
lim |
| = 0+(−1) = −∞ |
| | (x−1)(x−2) | |
x→1
+
dobrze?
8 wrz 21:52
Aga1.:
8 wrz 21:57
Aga1.:
8 wrz 21:57
olekturbo: dzięki

pozdrawiam
8 wrz 21:58
Aga1.: Wykres z 21:51 jest nie do tego zadania.
8 wrz 21:59