matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz P(B)
Kasia:
Potrzebuje pomocy w zadanku. Oblicz P(B)=?, gdy P(A)= 1/3 P(A|B)=1/6 P(B|A)= 1/4
8 wrz 20:42
===:
wykorzystaj:
P(A∩B)
P(A|B)=
P(B)
P(B|A)=...
8 wrz 21:11
Kasia:
A czy P(A∩B)= P(B∩A) ?
8 wrz 22:14
Aga1.:
Tak.
8 wrz 22:20
Kiki:
24 lis 22:47