Sprawdź czy funkcje f i g są równe. Naszkicuj ich wykresy
Th3Kris: Sprawdź czy funkcje f i g są równe. Naszkicuj ich wykresy
a) f(x)=6−2xx−3 , g(x)=−2
8 wrz 20:14
RJS:
Wskazówka: Dwie funkcje są równe , wtedy i tylko wtedy , gdy mają równe dziedziny i dla każdego
argumentu x odpowiadające wartości obu funkcji są równe
8 wrz 20:15
J:
f(x) = g(x) = 2 , ale funkcje nie są równe
8 wrz 20:16
J:
..= − 2 oczywiście
8 wrz 20:16
Th3Kris: f(x)= R / (3)
g(x)= R
nie są równe, a co dalej?
8 wrz 20:17
olekturbo: Naszkicuj wykres
8 wrz 20:18
Th3Kris:

(6−2x)(x−3)=0
x=3, x=3
g(x) =
8 wrz 20:23
Th3Kris: dobrze? a nie w sumie chyba w dół parabola
8 wrz 20:23
J:
źle ... f(x) = g(x) = − 2
8 wrz 20:24
olekturbo: źle
8 wrz 20:25
olekturbo: | | 6−2x | | 2(3−x) | |
y = |
| = |
| = −2 |
| | x−3 | | x−3 | |
8 wrz 20:25
Aga1.:
8 wrz 20:32