Zapisz równanie w postaci kierunkowej
Karolina Pandora: Zapisz kaźdr z równań ( prostych w postaci ogólnej ) w postaci kierunkowej
A. 5x+by−6=0
B. −0,3x−0,2+7=0
| | 1 | | 3 | | 1 | |
C |
| x − |
| y + |
| = 0 |
| | 2 | | 4 | | 3 | |
8 wrz 20:06
8 wrz 20:08
J:
każde przekształć do postaci: y = ax + b
8 wrz 20:08
KarolinaPandora: Próbowalam ale wychodzą mi dziwne wyniki.
8 wrz 20:12
RJS:
To pokaż jak robisz.
8 wrz 20:15
olekturbo: 5x+by−6=0
by=−5x+6
8 wrz 20:19
KarolinaPandora: Pierwsze rozwiązalam w szkole i wyszło mi 6x−9y+4=0
8 wrz 20:44
olekturbo: to co Ty zrobilas
8 wrz 20:51
KarolinaPandora: Tak nam pokazała nauczycielka
3x=5x+6/× 1/3 /:3
y= −5/3x+2
y= 1 1/3x+ 2
8 wrz 20:53