matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stereometria
Arek:
Witam, proszę Was o pomoc. Przekrojem osiowym stożka jest trójkąt prostokątny o polu 49 cm
2
. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego stożka. Kurcze kreślę już około godziny nad tym i nie wychodzi tyle ile ma wyjść
Pliska
7 gru 21:01
kaz:
a
2
P
Δ
=
2
a
2
=98→a=7
√
2
2r=14→to z Pitagorasa dalej dasz radę
7 gru 21:19
Arek:
dziękować
7 gru 21:43