Macierz X
Luk: Określ wymiar macierzy X oraz rozwiąż równanie macierzowe A*A*X=C gdy:
A= −3 4
6 5
C= 1 −2
2 3
8 wrz 13:37
Luk: Pomóżcie proszę
8 wrz 14:13
8 wrz 14:21
J:
Gdzie masz problem , pomnóż macierz A*A = A2 , potem masz równanie:
A2*X = C , o czterech niewiadomych: a,b,c,d .....
gdzie macierz X: a ,b
c, d
8 wrz 14:23
J:
A2 = 33 , 8
12, 49
8 wrz 14:40
J:
33a + 8c = 1
33b + 8d = −2
12a + 49c = 2
12b + 49d = 3
8 wrz 14:44
Luk: No fajnie tyle to i ja wiem tylko ile jest równa macierz X gdy
A2= 33 8
12 49
8 wrz 15:16
J:
to już dużo wiesz .. .rozwiąż układ równań
8 wrz 15:18
Luk: Tego układu równań nie da się rozwiązać gdyż (33a−12a) + (8c−49c) = 1−2 Nadal pozostawia 2
niewiadome w każdym przypadku
8 wrz 15:33
Luk: Dobra już chyba wiem
8 wrz 15:34
Luk: Nie jednak nie
8 wrz 15:36