Pomocy :))
Humaniści_Górą : f(x)=(x−2)
2+1 gdy x≥0 v (x+2)
2 +1 gdy x<0
Naszkicuj wykres funkcji y=g(m)przyporządkowującej liczbie m∊R liczbę
rozwiązań równania f(x)=m.
Proszę o możliwie skrupulatnie wyjaśnienie mi tego zadanka
8 wrz 13:25
J:
1) narysyj wykres f(x)
2) sprawdzaj w ilu punktach prosta: y = m , przecina wykres
8 wrz 13:30
J:

Czerwona prosta: y = m
8 wrz 13:32
J:
dla: m < 1 g(m) = 0
dla: m = 1 g(m) = 2
dla m ∊(1,5) g(m) = 4
dla: m = 5 g(m) = 3
dla : m> 5 g(m) = 2
8 wrz 13:34
J:
8 wrz 13:39
Humaniści_Górą : Dzięki
8 wrz 13:46