matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba zespolona
oola:
Liczba zespolona (1+i)
1
0 (nawias jest do potęgi 10)
8 wrz 01:00
:):
no i co z tym chcesz zrobic>?
8 wrz 01:02
Janek191:
( 1 + i)
10
= [(1 + i)
2
]
5
= [ 1 + 2i − 1]
5
= ( 2 i)
5
= 32 i
5
= 32 i
2
*i
2
*i = 32 i
8 wrz 01:07