Wykaż, że podana równość jest prawdziwa
ann: log0,14 + log0,0116 = log 116
zaczęłam, nie wiem czy dobrze, jeśli tak, to co dalej?
L = log 4log 0,1 + log 16log 0,01 = log 4−1 + log 16−2 = −log4 −12log
16
7 wrz 19:55
:): dobrze!
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
−log4− |
| log16=log |
| +log16−12=log |
| −+log |
| =log |
| |
| | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | | 4*4 | |
7 wrz 19:58
olekturbo: albo −2log4
7 wrz 20:00
===:
można i tak

Zauważ, że log16=log4
2=2log4
7 wrz 20:01
ann: dziękuję bardzo, już wszystko zrozumiałe
7 wrz 20:07