a0?
1994: Szereg FURIERA
Witam ma do obliczenia −|x| na przedziale od (−π,π)
obliczam a0 i wychodzi mi −pi i teraz moje pytanie czy to jest możliwe
jeśi a0 −całak po polu to pole nie może mi wyjśc ujemne a obliczam tak
a0=2/πcałka od (0 do pi) −x
7 wrz 19:37
Metis: *FOURIERA
7 wrz 19:40
1994: KTOŚ POMOŻE ?
7 wrz 19:44
:): ao=π
7 wrz 19:46
:): tzn −π tak jak napisałes

!
7 wrz 19:47
:): jest licozne ok!
7 wrz 19:48
1994: ale jesteś pewien ? bo jednak to jest całka czyli pole ?a pole nie jest nigdy ujemne
7 wrz 19:49
:): tak
7 wrz 19:51
1994: ale co z moim argumentem ze to jest pole a jak pole ujemne ?
7 wrz 19:53
:): | | 1 | |
ao= |
| ∫f(t)dt od −T do T..w ogólnym przypadku |
| | T | |
7 wrz 19:53
:): ale funkcja przecież jest ujemna cały czas..
7 wrz 19:54
1994: czyli a0 może wychodzić uejmne
?
dzięki
7 wrz 19:59
:): tak tak... wyżej masz oólny wzór...
7 wrz 20:00