matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
SŁABIAK:
Znajdz trzynasty wyraz ciągua aretymetycznego jesli : a
5
= 0, a
6
= −1,5 pomocy
7 wrz 17:29
J:
a
6
− a
5
= − 1,5 = r a
1
= a
5
− 4r = 0 + 6 a
13
= a
1
+ 12 r = ... policz
7 wrz 17:32