matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprowadzic do rownania liniowego
mezzo:
rownanie y'+
y
x
=1/(x
3
*y
3
) sprowadzic do rownania liniowego prosze o pomoc
6 wrz 21:32
M:
16 cze 06:01
Mariusz:
y
1
y' +
=
x
x
3
y
3
4y
4
4
4y
3
y'+
=
x
x
3
u = y
4
4u
4
u' +
=
x
x
3
Wyjściowe równanie było równaniem Bernoulliego
21 cze 03:40