ruch przyśpieszony
Adik: Witam, jak interpretować, że obrót odbywa się ruchem przyśpieszonym o przyśpieszeniu kątowym
ε=0,2π*t

To znaczy, że co każdą sekundę przyśpieszenie się zwiększa
6 wrz 20:10
PW: A definicji przyspieszenia nie próbowałeś sprawdzić?
6 wrz 20:14
Janek191:
Nie

ε = constans
Zmienia się prędkość kątowa ω
6 wrz 20:14
Janek191:
Źle − nie doczytałem, ze ε = 0,2π*t
6 wrz 20:16
Adik: PW a o co dokładnie masz na myśli? Bo wiem co to przyśpieszenie.
6 wrz 20:18
PW: Wiesz, a pytasz "jak to interpretować"?
6 wrz 20:23
Adik: Znam przyśpieszenie ale zmiany przyśpieszenia w czasie jeszcze nie miałem, chodzi tu o zryw
6 wrz 20:26