matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie z wart. bezwzględną
Dano:
|2|x−2|−3|=5
6 wrz 18:58
:):
standardowo 2|x−2|−3=5 lub 2|x−2|−3=−5 itd..............
6 wrz 19:02
:):
tak widze...ze niedawno zadałeś podobne pytanie.... zrób analogicznie
6 wrz 19:04