Oblicz p{6{11}}
Majek: Witam, świeżo po wakacjach i niestety zapomniałem jak poprawnie obliczyć
√6−√11*
√6+√11
Proszę o pomoc
6 wrz 17:25
xxx: skorzystaj z wzoru skróconego mnożenia
6 wrz 17:30
Majek: Własnie mam taką zaćme, że w ogóle tego nie widzę
6 wrz 17:34
Majek: Aa czy to nie jest √(6−√11)(6+√11) czyli po prostu √62−11 = 5?
6 wrz 17:46
Eta:
√a*√b= √a*b
√6−√11*√6+√11= √(6−√11)*(6+√11)= √36−11=..........
6 wrz 17:46
6xdj: Tak jest korzystamy ze wzoru
√a*√b= √a*b
6 wrz 17:47
Majek: Byłem szybszy

Jednak i tak dziękuję Eta za poświęcony czas
6 wrz 17:47
Eta:
Wszędzie .......... "małolatki"
6 wrz 17:48
Majek:
6 wrz 17:49
6xdj: W takim razie jestem zmuszona zmienić nick żeby nie byc przyrownywana do kogos kim nie jestem
Ciekawie na tym forum się dzieje .
6 wrz 17:53
PW: Po prostu po sposobie zadawania pytań i wypowiadania się podejrzewamy, że to 5−latek
skończył 60 lat i stał się "6xdj".
6 wrz 20:01
Janek191:
@ PW:
5 − latek ma około 57 lat
6 wrz 20:04
PW: Wiedziałem, że powyżej 55, ale straciłem rachubę.
W takim razie
6xdj jest osobnym bytem i niech już się nie zmienia
6 wrz 20:08