matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mick:
oblicz sume wszystkich ujemnych wyrazow ciagu an jesli an=3n−100
7 gru 20:26
M:
2 maj 12:27
Leszek:
sa to wyrazy od a
1
= −97 do a
33
= −1 S = 0,5(−97−1)*33 = − 1617
2 maj 14:06