matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trgm.
Piotrek:
jeśli α jest kątem ostrym i sinα=4cosα włówczas: sinα= ? cosα=? Pomóżcie najlepiej gdyby ktoś mi to wytłumaczył bo nie ogarniam
6 wrz 15:20
Saizou :
a
sinα=
c
b
cosα=
c
sinα=4cosα
a
4b
=
c
c
a=4b c=
√
a
2
+b
2
=
√
16b
2
+b
=b
√
17
sinα=... cosα=...
6 wrz 15:35