Nie wiem jak w ogóle się tego dotknąć
Janka: 5
1+3+5+7+...+(2x−1) =(0,2)
100−20xpomocy
6 wrz 11:45
ICSP: zacznij od zsumowania ciagu arytmetycznego występującego z wykładniku potęgi po lewej stronie.
6 wrz 11:47
PW: Swoją drogą autor zadania jest sadystą.
6 wrz 12:10
Janka: To dopiero podpunkt a czyli najłatwieszy
6 wrz 12:23
Janka: A mógły mi to ktoś rozwiązać? Wtedy analogicznie zrobiłabym resztę przykładów
6 wrz 12:26
Benny: Najpierw spróbuj policzyć sumę tj.1+3+5+...+(2x−1), 0,2=5−1, wtedy masz 5a=5b i dostajesz
a=b
6 wrz 12:31
Janka: Nie wiem jak mam policzyć tę sumę...
6 wrz 12:36
Janka: Obliczanie an
2x−1=1+(n−1)*2
2x−1=1+2n−2
2x=2n
n=x
Suma
1+2x−12 *x
Dobrze to jest?
6 wrz 12:45
Janka: Zrobiłam

, jeee
6 wrz 12:48
Janka: Dzięki
6 wrz 12:50