Funkcje
Dorotka: Zbiorem wartości funkcji y = f(x) jest przedział <−4, 7). Czy na tej podstawie można określić
zbiór
wartości funkcji y = f(lxl) ? Odpowiedź uzasadnij.
Proszę o pomoc
6 wrz 03:07
Aga1.: Narysuj sobie jakikolwiek wykres y=f(x) spełniający ten jedyny warunek.Następnie odpowiedni
wykres y=f(IxI) i zobaczysz
6 wrz 10:08
Dorotka: Zrobiłam to o co prosiłaś i nie potrafię uzasadnić tej odpowiedzi ...
6 wrz 20:33
Mila:

1)
g(x)=f(|x|)
z
wf=<−4,7>
Z
wg=<0,7>
2) w drugim przypadku:
Z
wf=Z
wg
Nie możesz określić nie mając więcej informacji o funkcji f(x)
6 wrz 20:54
Mila:
Zmieniłam przedział na domknięty ( przez nieuwagę) , ale to nie wpływa na odpowiedź.
6 wrz 20:56