matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka: ∫U{1}{(e^x(1+e^x))}
paw:
1
całka: ∫
(e
x
(1+Ce
x
))
jak ja zrobic? wyszła mi ona z rownania rozniczkowego i jest do zrobienia na pewno, bo wolfram liczy dobrze:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integral+of+1%2F%28e%5Ex%281%2Be%5Ex%29%29
tak jak mam w odpowiedzi do całego zadania, ale z samą całką nie mogę się uporać
5 wrz 22:29
paw:
ok już mam, wystarczylo podstawyc t=e
x
5 wrz 22:52
Mariusz:
1+Ce
x
−Ce
x
∫
dx
e
x
(1+Ce
x
)
C
∫e
−x
dx−∫
dx
(1+Ce
x
)
C+C
2
e
x
−C
2
e
x
∫e
−x
dx−∫
dx
1+Ce
x
Ce
x
∫e
−x
dx−∫Cdx+C∫
dx
1+Ce
x
=−e
−x
−Cx+Cln|1+Ce
x
|
6 wrz 20:49
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick