matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
krx:
√
2x−7
−1
lim x−>4
√
x−3
−1
5 wrz 19:30
Mariusz:
(
√
2x−7
−1)(
√
x−3
+1)(
√
2x−7
−1)
(x−4)(
√
2x−7
+1)
2(x−4)(
√
x−3
+1)
(x−4)(
√
2x−7
+1)
2(
√
x−3
+1)
(
√
2x−7
+1)
2*2
4
=
=
1+1
2
=2
5 wrz 20:04