Pomocy :))
Krzyś: Naszkicuj wykres funkcji f gdy:
każdej liczbie naturalnej n gdzie n≤14 funkcja f przyporządkowuje resztę z dzielenia liczby n
przez 7.
Proszę o wyjaśnienie tego zadanka
5 wrz 17:41
NoName:

Dla x=0 funkcja przyporządkowuje liczbę 0
Dla x=1 funkcja przyporządkowuje liczbę 1
Dla x=2 funkcja przyporządkowuje liczbę 2
...
Dla x=6 funkcja przyporządkowuje liczbę 6
Dla x=7 funkcja przyporządkowuje liczbę 0
Dla x=8 funkcja przyporządkowuje liczbę 1
...
Dla x=14 funkcja przyporządkowuje liczbę 0
5 wrz 17:55
Krzyś: Dzięki
5 wrz 18:01
Bogdan:
Proponuję skonstruować wzór tej funkcji
5 wrz 18:02