matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
olekturbo:
80+sin
2
80+sin
2
10
Uzasadnij, że liczba
jest całkowita.
10−cos
2
10−cos
2
80
dobrze to zrobiłem?
80+2sin
2
90cos
2
70
=8?
10+2sin
2
90cos
2
70
5 wrz 15:28
olekturbo:
i jeszcze Sinus kąta ostrego jest o 77% mniejszy od kosinusa tego kąta. Oblicz tangens kąta α.
5 wrz 15:30
x&y:
sin
2
80
o
=cos
2
10
o
80+1
L=
=9
10−1
5 wrz 15:32
x&y:
2/ α−− kąt ostry
sinα
sinα= 23%cosα | :cosα ⇒
=0,23 = tgα
cosα
5 wrz 15:42