5 wrz 13:23
J:
postaw: 3x2 − 3 = t , 6xdx = dt ... i całka banalna
5 wrz 13:26
Pessto: A mógłbym prosić o rozwiązanie? mam spore zaległosći i chcicałbym zobaczyć po kolei wszystko.
5 wrz 13:29
J:
| | 1 | | 4 | |
= 4∫t9dt = 4* |
| t10 + C = |
| (3x2 − 3)10 + C |
| | 10 | | 10 | |
5 wrz 13:31
Zxcv: Dziękuję bardzo
5 wrz 13:32
Pessto: Czy rozwiązanie jest na pewno dobre? Mogę prosić o sprawdzenie jeszcze raz?
5 wrz 13:38
J:
jeśli jest złe, to znaczy,że źle rozwiązałem

policz pochodną , to sprawdzisz
5 wrz 13:40
.: jedź na dworzec, to zobaczysz wszystko po kolei
5 wrz 13:50
Mila:
sprawdzenie:
| | 4 | | 4 | |
[ |
| (3x2−3)(10}]'= |
| *10(3x2−3)9*6x= |
| | 10 | | 10 | |
=24x(3x
2−3)
9
=============
5 wrz 20:09
.: pociąg już odjechał
5 wrz 21:27