Oblicz
Natalia: Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci bez użycia symbolu wartości bezwzględnej.
| |x| | | x+1 | |
| − |x+3| + |
| gdy x nalezy do (−1;0) według mnie = −x−x−3+1 = −2x−2 |
| x | | |x+1| | |
aczkolwiek ten wynik różni się od odpowiedzi
5 wrz 12:26
Aga1.: | IxI | | x+1 | | −x | | x+1 | |
| −Ix+3I+ |
| = |
| −(x+3)+ |
| =−1−x−3+1= |
| x | | Ix+1I | | x | | x+1 | |
5 wrz 12:49
.: ..= −1 −x−3−1 =− (x +5)
5 wrz 13:00
Aga1.: Dlaczego na końcu −1?
5 wrz 13:04
Natalia: No tak, dzięki Aga1
5 wrz 13:04
Natalia: No tak, dzięki Aga1
5 wrz 13:05
.: aga ma źle
5 wrz 13:52
Aga1.: Napisz dlaczego źle.
5 wrz 14:03
Natalia: Wynik zgadza się z odpowiedziami, moim zdaniem jest dobrze
5 wrz 14:59