5 wrz 12:16
Pessto:
5 wrz 12:31
zombi: Gdzie problem?
5 wrz 12:50
Pessto: Można prosić o rozwiązanie?
5 wrz 12:51
zombi: Dwa równania, ale 3 niewiadome. Co może z tego wyjść? Jednoznacznego rozwiązania nie
dostaniemy. Może być nieskończenie wiele albo wcale.
Wylicz z pierwszego równania jedną zmienną, podstaw do drugiego. Pokaż co wyszło.
5 wrz 12:53
Pessto: Mógłbym prosić o rozwiązanie? Dlatego napisałem tutaj, bo zbyt nie wiem jak sobie z tym
poradzić, a do tego bardzo zalezy mi na czasie.
5 wrz 12:54
Mariusz: Przenieś jedną niewiadomą (np x3) na drugą stronę w każdym z równań
i skorzystaj np z wyznaczników chociaż możesz też z innych metod skorzystać jak
metoda eliminacji , odwracanie macierzy , rozkład macierzy czy metoda podstawiania
5 wrz 12:55
Pessto: Czy mogę prosić po prostu o rozpisanie rozwiązania? Bardzo proszę
5 wrz 12:56
Mariusz:
3x
1+2x
2=5−x
3
x
1+6x
2=−25−7x
3
W=3*6−2*1=16
Wx
1=6(5−x
3)−2(−25−7x
3)=80+8x
3
Wx
2=3(−25−7x
3)−(5−x
3)*1=−80−20x
3
5 wrz 13:05
Pessto: Dziękuję
5 wrz 13:06
5 wrz 13:08
Mariusz: Pomyliłem się w znakach mam nadzieję że to zauważyłeś
5 wrz 13:09
daras: Pessto vel Piotrek vel..powinieneś zmienić nick na Presto
5 wrz 13:49