matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
toffik:
Oblicz c , jeżeli logarytm stopnia c z 9 równy jest 4 (logc9=4; c to podstawa logarytmu)
4 wrz 17:56
.:
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
do roboty
4 wrz 18:14
Dziadek Mróz:
log
c
(9) = 4 c > 0 c
4
= 9 c =
4
√
9
c =
√
√
9
c =
√
3
4 wrz 19:08